Een nieuwe woning

Volgende maand is het zo ver. Wij krijgen eindelijk de sleutel van ons nieuwe huis in Breukelen. Er moet nog veel gedaan worden en de voorbereidingen zijn in volle gang.
Mijn man en ik hebben een architect ingehuurd om de beste tekeningen te krijgen. Aan de slag!

De sleutel

Het is zover. Vandaag krijgen wij dan eindelijk de sleutel. Het is tegenwoordig erg moeilijk om een huis te vinden in Nederland. Wij hadden geluk met dit huis. Het voldoet aan al onze eisen, zolang er maar verbouwd kan worden.

De architect heeft de woonkamer een hele andere look gegeven. De keuken zit niet meer verstopt achter een muur, maar sluit netjes aan op de woonkamer. Zo creëer je een open ruimte in je huis.

Het was zover. Wij mochten gaan slopen. Wij hadden een paar sterke mannen ingehuurd die agressie even kwijt konden op onze muur. Ik mocht ook even slaan. Wat vet!

De inrichting

Niet veel weken later waren alle muren gestuukt en geverfd. Het was tijd om een interieurstylist erbij te halen. Mijn moeder. Ze wist precies wat ik en mijn man leuk vonden. Het was prettig samenwerken. Er waren wel enige compromissen die wij moesten sluiten maar het is aardig gelukt.

De woonkamer krijgt een industriële look. Er komt een grote vloerlamp en in combinatie van een wit tapijt met een stoere grijze leren bank is het plaatje bijna helemaal compleet. Er hangen prachtige zelfgemaakte foto’s aan de muur in zwart-wit. Om de kleur terug te brengen in het huis hebben wij ervoor gekozen om een gele stoel te kopen voor naast de bank. Mosterdgeel is tegenwoordig heel erg in. Verlichting vonden wij ook belangrijk. Er staat nu een mooie vloerlamp maar er komen ook led spots dimbaar. Dit zijn spots die makkelijk van heel fel naar heel weinig ligt kunnen. Ze komen in de kleur zwart. Het plafond is ook geverfd. Het begon er met de dag steeds mooier uit te zien.

De badkamer is ook helemaal opnieuw gestyled. Er komt een tegelvloer in met een losstaande badkuip. Een droom van iedere vrouw neem ik aan!

Het begon echt ons huisje te worden. Wij sliepen allemaal nog bij Opa en Oma met de kinderen. Na 6 maanden hard gewerkt te hebben aan ons nieuwe huisje, was het eindelijk zo ver. De kinderen, Opa en Oma mochten het eindresultaat zien. Zij stonden allemaal versteld van het resultaat. De kinderen waren vooral blij dat zij een eigen speelhoek hadden.

Wat is het toch fijn om thuis te zijn.

About

No Comments

Leave a Comment