Dieren

Dieren zijn bij veel mensen geliefd. Veel kinderen maar ook volwassenen hebben een huisdier waar ze veel plezier aan beleven. Huisdieren zijn mateloos populair in ons land. Er zijn meer dan dertig miljoen huisdieren en zes op tien huishoudens houdt een huisdier. Katten en honden zijn favoriet. Bijna de helft van de Belgische huishoudens heeft er één. Dat betekent dat er 2,6 miljoen katten in België zijn. Na de honden en katten houden we vooral van vissen in een aquarium of vijver. Goudvissen, guppy’s en tropische vissen zijn populair, maar ook koi karpers doen het goed, alsook zonnebaars en windes. Verder zijn we ook veel terug te vinden in een van de mooie dierentuinen. De Zoo in Antwerpen is wel de bekendste maar ook Sealife in Blankenberge wordt veel bezocht. En dan zijn er nog de dieren waar veel mensen niet echt van houden zoals spinnen, mieren en slakken. Slakken zijn weekdieren die veel in en rond uw tuin voorkomen. Slakken zijn dol op de bladeren van uw tuinplanten en we willen ze dan ook graag bestrijden.

Onderhoud van uw tuin

We willen allemaal zoveel mogelijk genieten van onze tuin. Het onderhoud is vaak een wat minder geliefd onderwerp. Maar toch is onderhoud van uw tuin belangrijk. Als u het laat versloffen dan kunt u niet echt genieten van uw tuin en het wordt steeds lastiger om er dan nog aan te gaan beginnen. Voor het onderhoud van je tegels is het voorjaar het beste moment om dit aan te pakken. De groene aanslag is op diverse manieren vrij eenvoudig te verwijderen. Het onkruid en ongedierte in het gazon of in de grond is ook een probleem wat aanpak vereist. Er zijn veel manieren om de insecten, ongedierte en onkruid te bestrijden. Veel mensen kiezen voor de meest makkelijke weg en kiezen voor chemische onkruidbestrijdingsmiddelen. Maar er zijn alternatieven.

Bestrijden van slakken en ander ongedierte

Naast de chemische ongediertebestrijding kunnen we het ook op een biologische, milieuvriendelijke manier aanpakken. Om de genoemde slakken uit uw tuin te weren kunt u heel goed aaltjes inzetten. aaltjes tegen slakken is een prima manier om de planten te sparen. Aaltjes zijn van nature bodemorganismen. Ze bestrijden in de bodem de larven van insecten zoals van kevers, engerlingen, en diverse muggensoorten. Aaltjes dringen hun prooi binnen. Die prooi wordt als voedselbron en broedkamer gebruikt, waardoor de prooi binnen een paar dagen dood zal gaan. Op deze manier kan je het milieu sparen en toch ook de slakken uit je tuin weren.

About

No Comments

Leave a Comment