Ouderprogramma


Zaterdag - 29 november 2008, Bibliotheek Zuid te Gent                                    
Drinken en plassen in het basisonderwijs
Verken met uw kind het leuke gebeuren van drinken en plassen

Eén kind op tien heeft een plasprobleem. Voldoende drinken en natuurlijk plassen kan heel wat problemen voorkomen. Gezonde drink- en plasgewoontes thuis en op school dragen bij tot het welbevinden en de algemene gezondheid van alle kinderen.


Programma kinderen

Workshop 1 (13u30 tot 14u20)

Keuze 1 - Wild van water; het verhaal van Wies en Warre. Dirk Nielandt leest voor uit eigen werk en samen met Marjolein Pottie krijgt het verhaal beeld. Marjolein illustreerde Wild van Water en zal ook met de kinderen een leuke verrassing maken voor het toilet.

Keuze 2 - Zing samen met Carlo Vandenhende het ‘Wild van Water’ lied. Maak muziek met water. Kijk naar de videoclip die werd gemaakt van het lied en ontdek hoe zo’n clip tot stand komt.Workshop 2 (14u40 tot 15u30)
Kinderen kunnen een keuze maken uit hetzelfde aanbod van workshop. Het is toegelaten om deel te nemen aan beide workshops.

Doorlopend kan je prenten kleuren en je laten grimeren. De illustrator en schrijver willen ook gerust signeren.Programma ouders


13u30 tot 15u30    Doorlopend infostand met mogelijkheid tot persoonlijke vragen. Deskundigen staan ouders graag te woord.    

Wat is een gezonde droogtraining?
Waar kunt u terecht voor ondersteuning bij plasproblemen?
Wat kun je als oudercomité doen op een school rond drinken en plassen?


Inschrijven voor programma kinderen (tot 25.11.2008)

Gezondheidsdienst Stad Gent vzw: Tel 09/235.22.50, Fax 09/233.39.85, E-mail gezondheidsdienst@gent.be met titelonderwerp ‘Wild van water’

Deelname aan het programma voor ouders en kinderen is gratis.

Locatie: Hoofdbibliotheek Gent, Graaf van Vlaanderenplein 40, 9000 Gent